LÄPP FILLER -KURSER

LIP FILLER -KURSER

LÄPP FILLER BASIC

Konsten och vetenskapen bakom läppfillers är fascinerande. Som en av de mest populära estetiska behandlingarna inom branschen har efterfrågan på läppfillers ökat dramatiskt under de senaste åren och fortsätter att göra det.

Vår Lip fillergrundkurs är en omfattande heldagsutbildning som kommer att befodra dig till att bli en kompetent administratör av fillers i läppar efter kursens slut. Under detta utbildningsprogram kommer du att fördjupa dina kunskaper om de mest effektiva metoderna för att uppfylla patienternas önskemål.

Kursen börjar med en fördjupad genomgång av läpparnas anatomi och de olika faktorer som påverkar läpparnas utseende, såsom ålder, genetik och miljöpåverkan. Deltagarna kommer att få insikter om
olika typer av fillers och hur varje typ kan användas för att uppnå specifika estetiska mål.

Vi betonar också vikten av patientbedömning och konsultation, inklusive hur man skapar en individuell behandlingsplan baserad på varje patients unika behov och mål. Du kommer att lära dig hur man
korrekt bedömer läpparna för symmetri, volym och textur, samt hur man kommunicerar effektivt med patienter för att säkerställa realistiska och uppnåbara förväntningar. Denna kurs utgör en
grundläggande utbildning för alla som är intresserade av att utföra fillers i läppar.

KRAV

Deltagare måste vara legitimerade sjuksköterskor, läkare eller tandläkare

PRIS

10.000 kr (exklusive moms) inklusive lunch, fika och kursmaterial. Vi erbjuder delbetalning via Klarna. Observera att anmälningsavgiften på 5000 kr inte återbetalas vid uteblivet deltagande. Om du har ett giltigt läkarintyg för frånvaro kan vi erbjuda dig att delta vid ett senare kurstillfälle.

MODELLER

Du förväntas ta med dig en egen modell för praktikdelen av kursen. Modellerna debiteras 1500 kr per behandling. Om du inte kan hitta en egen modell, måste du meddela oss senast 14 dagar före kurstillfället så att vi kan ordna en modell åt dig.

CERTIFIKAT

Efter avslutad kurs och utförd behandling av 2 ml filler, med ett behandlingsvärde på 8200 kr, kommer du att tilldelas ett certifikat som bekräftar din kompetens.

Vi erbjuder även privatkurser efter dina specifika önskemål.

LÄPPFILLER MASTERCLASS

Välkommen till vår exklusiva heldagsutbildning som är skräddarsydd för att ge dig avancerad praktisk och teoretisk kunskap om hur du utför framgångsrika läppförstoringar och läppkontureringar. Vi kommer att utforska olika injektionstekniker och läpptyper, med fokus på att förstå läppens anatomi och vilken teknik som bäst passar för att skapa fylliga och vackra läppar. Dessutom kommer vi att diskutera principerna för effektiv borttagning av fillers vid oönskade resultat.

Här är en översikt över kursinnehållet:

 • Läppanatomi
  • Vi kommer att fördjupa oss i ansiktsnervsystemet, musklerna runt munnen och blodcirkulationen i området.
 • Fillerprodukter för läppförstoring
  • Vi presenterar de rekommenderade fillers som används för att skapa fantastiska resultat.
 • Konsultation och bedömning
  • Vi kommer att lära dig att analysera läpparna och bedöma deras form och symmetri.
  • Vi kommer att diskutera hur du väljer rätt behandling för varje patient och hur du sätter realistiska förväntningar.
  • Vi går igenom kontraindikationer samt möjliga biverkningar och komplikationer.
  • Anestesi och att säkerställa patientens komfort.
 • Behandlingsområden och injektionstekniker
  • Vi kommer att demonstrera olika tekniker för att definiera läppkanten, öka volymen, lyfta Amors båge, förbättra philtrum och skapa vackra konturer.
  • Du kommer att lära dig att skapa läppar i olika former, inklusive den hjärtformade läppen.
 • Kombinera estetiska behandlingar för maximala resultat
  • Vi kommer att diskutera hur du kan kombinera fillers med andra estetiska behandlingar som botox, monotrådar och PRP för att uppnå fantastiska resultat.
  • Eftervård och uppföljning
 • Hantera komplikationer och deras lösningar
  • Vi kommer att prata om användningen av hyaluronidase (Hyalase) vid behov.


KRAV

För att delta måste du vara en legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare och genomgått lipfiller basic.

PRIS

Kursavgiften är 12 500 kr (exklusive moms) och inkluderar lunch, fikapauser och allt kursmaterial. Om du behöver delbetalningsalternativ, kan vi ordna det genom Klarna. Observera att anmälningsavgiften på 5000 kr inte återbetalas vid uteblivet deltagande. Om du har ett läkarintyg för godkänd frånvaro får du möjlighet att delta vid ett senare kurstillfälle.

MODELLER

För praktisk träning förväntas du ta med din egen modell. Modellerna debiteras 1500 kr per
behandling. Om du inte kan hitta en egen modell, måste du meddela oss senast 14 dagar före kursen, och vi kommer att ordna en modell åt dig.

CERTIFIKAT

Efter framgångsrik genomföring av kursen kommer du att tilldelas ett certifikat som bekräftar din kompetens.

Vi erbjuder även privata kurser som kan skräddersys efter dina specifika önskemål och behov.